Digitodayssa oli juttu suomalaisesta miehestä, joka ensin menetti paljon rahaa ghanalaiselle skammerinaiselle ja sitten viranomaisia näytelleelle henkilölle, joka halusi saada naisen kiinni.

Ihmiset menevät hyväuskoisuuttaan lankaan. Suomalaisella on luonnostaan luottamus toiseen ihmiseen, ja länsiafrikkalaisille roistoille se on kuin hunajan kutsu.

Useimmiten asialla ovat rikollisjengit, jotka käyttävät muilta sivuilta otettuja kauniiden mustien naisten tai komeiden miesten kuvia yhteydenotoissaan. Kuvilla ei tietysti ole mitään yhtymäkohtaa henkilöön, joka puhuu uhrinsa kanssa. Yleisesti roisto onkin mies, joka esiintyy naisena.

Tässä hieman ohjeita, joiden avulla skammerit voidaan erottaa todellisista ihmisistä. Niitäkin on webissä.

Jos webbiystäväsi haluaa siirtyä heti pois internet-sivuita ja ryhtyä käyttämään Yahoon tai MSN:n keskusteluohjelmiin, olet jo heikoilla. Tilanne on vielkä heikompi, jos hänen internet.profiilinsa häviää deittisivulta.

Skammeri väittää kärkeen, että kohtalo tai jumala saattoi teidät yhteen. Hän haluaa heti kuvasi ja lähettää omansa vakuudeksi. Roisto voi liäksi kysyä osoitteesi lähettääkseen sinulle pieniä lahjoja, jotka on ostettu varastetulla luottokortilla.

Myös rakkaudentunnustuksia tulee 24 tunnin sisällä, ja hän alkaa nimitellä sinua englanniksi hon/hun, baby/babe, sweety/sweetie. Skammeri myös väittää, että Jumala toi sinut hänen luokseen.

Varoituskellojen pitäisi soida heti, jos kohde on internet-profiilissaan merkitty Yhdysvalloissa tai Euroopassa asuvaksi, mutta chatissa kertookin olevansa syystä tai toisesta Ghanassa tai Nigeriassa. Jarruja pitää silloin painaa heti.

Rahojen kinuaminen

Skammeri aloittaa rahojen kinuamisen muutaman päivän sisällä. Tarvitaan euroja sairaan isän tai veljen hoitoon, internet-kuluihin, syntymäpäivään ja ruokaan. Lista on itse asiassa loputon. Niihin pitää tiukasti sanoa ei ja lopettaa suhde.

Missään tapauksessa ei pidä mennä maksamaan lentolippuja, passeja ja viisumeja. Skammeri voi lähettää sinulle sylikaupalla väärennettyjä dokumentteja, jotka näyttävät oikeilta, mutta ovat kaikkea muuta.

Mikään viranomainen ei toimi yahoo.com- tai vastaavalla osoitteella. Se kannattaa takoa mieleen.

Tähän voi laittaa esimerkiksi, kuinka monella sähköpostiosoitteella yksi skammeri voi toimia jostakin varastetun kuvan avulla.

Tämä skammeri esiintyy nimillä: Eve Attach, Florence, Patricia, Jenny, evelove, eveheart, bogo50, liza225, Liza Geui, Jessica Oke, rosesmile, dominga, vlove, jenny225, janeydibyaka, Janey Dibyaka, mlove225, Cynthia Sankoh, Juliette Dorcas, Sandra Lansana, Jennifer Kekou, Vivian Eijoh, moni1000, tinabikai, monica10, Monica Robert, Sylvia Edmond, mami, Linda Bassy

Käytetyt sähköpostiosoitteet: flo21aggrey@yahoo.fr, jennifer_komoh2003@yahoo.fr, eve_attah120@yahoo.fr, eve_attahlove5@yahoo.fr, eveattahlove@yahoo.fr, patricia_amachina003@yahoo.com, lizakone242003@yahoo.fr, lizageui2003cii@yahoo.fr, jessica_oke073@yahoo.fr, rosemary_kone02@yahoo.ca, lauretto22@yahoo.fr, victoria_lamine@yahoo.com, jennifer_kwami2@yahoo.fr, jennifer_kwami3@yahoo.fr, janeydibyaka2006@yahoo.fr, mariamkeita_225@yahoo.com, c_sankoh225@yahoo.fr, cynthia_s1919@yahoo.fr, juliettedorcas1111@yahoo.com.au, sndlans@yahoo.fr, jennifer3ci@yahoo.com, jennifer777ci@yahoo.com, monik_wll@caramail.com, tinabikai@yahoo.com, monica2006rob@yahoo.com, paulrob1984@yahoo.com, mamiwilliam_a@yahoo.com, lily_bassy5554­real@yahoo.fr

Ja kyseessä on vain yhden skammerin tekoset, ja takana on luultavasti mies, mutta varmasti kovaotteinen rikollisryhmä.