Tyhmyys täyttää internetin keskustelupalstoja

Julkaistu Digitodayssa 19.10. klo 14:05

Typerykset tuijottavat Big Brother ruudulta, ne tunkeutuvat ravintolapöytääsi ja täyttävät internetin keskustelupalstat alatyylillä, kieroutuneella vinoilulla ja viiden sanan tyhjänpäiväisillä lauseilla.

Kaiken kattavan keskinkertaisuuden varjoon jäävät ne ihmiset, jotka keskustelupalstoilla vievät asioita eteenpäin, ja tuovat jotakin uutta käsiteltyyn aiheeseen.

Suomalainen kulttuuri on vierastanut keskusteluja. Kouluissa sitä ei opita ja tuppisuut BB-porukat vuodattavat kaiken henkisen pahoinvoinnin internetiin. Aina löytyy se, joka pientä egoaan peitelleen rynnistää keskustelupalstoille kuin kuuluisa norsu porsliinikauppaan.

Tässä esimerkki Suomi-24:n keskustelusta, jossa aiheena on todellinen ongelma kannettavan emolevyn kanssa.

Kukas on puhunut kannettavista???? Pakoputkikin on vaikea vaihtaa näytöstä, kun sitä ei siinä ole,,,KIKILTÄ se tietenkin onnistuu, sekin, <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Eli puuta heinää puhutaan ja kiusataan muita keskustelijoita, jotka ovat tosissaan neuvomassa.

Tällaisia esimerkkejä löytyy kaikilta keskustelupalstoilta. Aina löytyy ihmisiä, jotka yrittävät vetää läskiksi kaiken. Samalla he vievät aikaa ja energiaa muilta ihmisiltä, jotka lukevat ja etsivät tietoa palstoilta.

Tosielämässä häiriköt on nujerrettu kaveripiirissä joskus kovinkin ottein. Kyse on silloinkin varsin yksinkertaisesta asiasta. Pitää osata käyttäytyä, että pääsee mukaan jengiin. Keskustelupalstoilla ei ole tätä rajoitusta, ja siellä jotkut ovat ottaneet asiakseen repiä kaikki alas ja täyttääkseen kaiken Big Brother maailmankuvalla, jossa edes oman äidinkielen hallitseminen ei ole mikään kova juttu.

Tyhmä tietysti haluaa fiksummat samalle alemmalle tasolle, jossa hän on. Kun hänellä ei ole kykyä ymmärtää puhuttuja asioita, tekee mieli kostaa, tuhria, sotkea.

Kaikentietävyys ja taitavuus on älyvammaisen iso tavaramerkki, varsinkin kun se vielä kuoritetaan alatyylillä ja BB-sanavarastolla. Keskustelupalstalla tulos tällainen, eikä anna mairittelevaa kuvaa meistä suomalaisista:

Ihan vittu normi johto missä on toisessa päässä kiini 3.5mm plugi sen tökkäät siihe helvetin kuulokeulostuloon ja rca johdot vahvistimeen taikka vitun lelu muovisiin philipsin stereoihin.

Miten saisimme nämä örveltäjät ymmärtämään, mitä keskustelupalstat oikeasti ovat? Ne ovat tiedon jakamista niin, että lukija saa siitä jotakin omaan maailmaansa, ratkaisua ongelmaan, lisää tietoa tai hyvän mielen.